Škola tenisa

O školi

plakatnovoStart FunAko ste i Vi jedan od ljubitelja „bijelog sporta“ ili želite da Vaše dijete zavoli tenis, onda je škola tenisa u Start Funu pravo mjesto za Vas.

Profesionalna trenerica Kristina Paravić potruditi će se da se ljubav Vaše djece prema tenisu ostvari na najbolji mogući način, upoznat će ih sa pravilima ove zanimljive i napete igre, te voditi brigu da pravilno usvoje teniske pokrete te ih usmjeravati na daljnji razvoj u ovom sportu.

Tenis je kompleksan sport koji razvija sve najvažnije motoričke i koordinacijske vještine čovjeka. Razvija se brzina, agilnost (sposobnost promjene pravca), eksplozivnost (brzina reakcije) i izdržljivost.

Jedan je od rijetkih sportova koji mogu igrati i mladi i stari, od 5 do 105 godina.

U našoj školi tenisa možete izabrati između ova dva programa:

  • Škola tenisa za djecu školskog uzrasta od 7-12 godina
  • Škola tenisa za predškolce od 4-7 godina ( teniska igraonica – „mini tenis“)
  • individualni pristup ( mogu i odrasli)

Svi programi prilagođeni su uzrastu djece, a namjenjeni su jednako onima koji se tenisom žele baviti samo rekreativno, kao i onima koji se pripremaju za profesionalno bavljenje tenisom.

Upisi su u tijeku, sve informacije možete dobiti na broj 091 502 1232.

O tenisu

Tenis je sportska igra u kojoj se pomoću reketa i loptice dva ili četiri igrača nadmeću na označenom terenu. Osim što je vrlo raširen vid rekreacije tenis je i popularan sport, koji je standardno i u programu Olimpijskih igara.

Tenis

Igraju ga po dva igrača kod pojedinačne igre, odnosno četiri igrača (po dva u jednoj momčadi) kod igre parova.

Osnovni cilj igre je reketom uputiti lopticu preko mreže na stranu protivnika na takav način da je protivnik ne uspije vratiti prije nego li loptica drugi puta padne na zemlju. Pri tome loptica mora nakon što pređe mrežu prvim udarcem u tlo pogoditi protivnikov teren.

Igra počinje servisom, kojeg prvi izvodi igrač određen ždrijebom ili bacanjem novčića. Servis se izvodi iza zadnje linije vlastitog polja, a lopticom se mora pogoditi dijagonalno servisno polje.

Servira se naizmjence u lijevo odnosno desno servisno polje protivnika, prema rasporedu igre.

Poen se osvaja ukoliko protivnik ne uspije vratiti lopticu koja je pala u njegov dio terena, ili ukoliko protivnik lopticu uputi na način da prvim dodirom sa zemljom ne uspije pogoditi unutar označenog terena (tzv. aut).